Uma Thurman 50

Uma Thurman

Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Uma Thurman

Uma Karuna Thurman nagyapja svéd nemes volt, női felmenői modellként boldogultak, a nagymamájáról mintázott meztelen szobor ma is áll az egyik svéd kikötőben. A tarka családi és kulturális háttér, az utazások, a társasági élet formálták Uma jellemét.

Tartalomjegyzék

A félszeg lány sokáig csak centis magasságával rítt ki kortársai közül, azt viszont hamar eldöntötte, hogy színésznő lesz. Tizenöt évesen költözött New Yorkba, ahol előbb mosogató, később modell lett, mígnem Hollywood is felfedezte.

Uma Thurman

Ezután Uma Thurman kapta az energikus, élni vágyó, kissé szertelen személyiségéhez illő szerepeket: a botrányszagú, szigorúan korhatárosnak besorolt Henry és June-ban ő volt a biszexuális feleség, játszott Robin Hood- és Batman-filmben, sikeres és kevésbé sikeres vígjátékokban.

Thurman először nemet mondott, a rendező így telefonon olvasta fel neki a forgatókönyvet, hogy véleménye megváltoztatására bírja.

Uma Thurman

A filmtörténetbe is bevonult a fekete parókás Uma és a magát is parodizáló John Travolta mezítlábas táncjelenete, alakításáért Oscar-díjra jelölték. Tarantino neki adta az abszolút főszerepet az egyszerre frappáns és szatirikus, a es évek kung-fu és spagetti-western filmjei előtt tisztelgő Kill Bill-sorozatában is.

  • 35 Когда Олвин занялся поисками выхода из этого помещения, он углядел первый намек на то, что, возможно, находится теперь в стане цивилизации, отличающейся от его собственной.
  • Размышляя о тайнах, которые должны были быть доступны этой упорно молчащей машине, Элвин ощутил приступ любознательности, граничившей с алчностью.
  • Но он совсем черный.
  • Uma Thurman | Filmek, képek, díjak | Személyiség adatlap | inexhibition.hu

A rendező annyira Thurmanra szabta az elpusztíthatatlan, bosszúálló bérgyilkosnő figuráját, hogy inkább megvárta, amíg kedvenc színésznője visszatér a szülési szabadságról. A Szóljatok a köpcösnek folytatásakában, a Csak lazán!

Neve az indiai mitológiából ered. Uma és három fiútestvére, Ganden, Dechen és Mipam sok időt töltött Indiában, Almona városában és a massachusetts-i Amherstben, de már 15 éves korában New York-ba költözött, hogy színésznő válhasson belőle.

Az akció-vígjátékban egy filmproducer Travolta védelmezni próbál egy énekest, akinek nyomába ered az egész orosz maffia. Thurman, akit legutóbb a Kill Bill főszerepében láthattunk, ebben a filmben egy fiatal özvegyet alakít.

Uma Thurman

Thurman több tucatnyi, egyenetlen színvonalú és a legváltozatosabb műfajú filmben próbálta ki magát, ezek közül jó néhány bukásnak bizonyult.

Például Magyarországon forgatta Bel Ami című filmjét, s tervei közt szerepel egy Marlene Dietrichről vagy Greta Garbóról szóló film is.

Uma Thurman

A magánéletében Uma Thurman szerencséje, kétszer ment férjhez és kétszer vált el, három évig egy magyar származású szállodatulajdonossal élt együtt, de szakított bankár vőlegényével is. Két gyermeke született Ethan Hawke filmszínésszel kötött házassága során, a már a Stranger Things című tévésorozatban játszó Maya Hawke ban született, fia, Levon pedig ben született.

Uma Thurman

Arpad Bussonnal közös lánya, Rosalind ben született. A nagy as méretű lábon élő színésznő évekig volt a francia Lancome kozmetikai cég Uma Thurman, még egy rúzsárnyalatot is elneveztek róla, néhány éve a Louis Vuitton divatcéget hirdeti, s több magazin beválasztotta a legszexisebb nők közé. Az elmúlt amerikai elnökválasztáson John Kerry jelölt kampányát támogatta, többször felemelte szavát az abortusz jogának Uma Thurman ellen, illetve a fegyvertartás szigorításáért.

John Travolta e Uma Thurman

Címkék: John TravoltaportréQuentin TarantinoUma Thurman Hozzászólás A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Ajánlom A Ponyvaregény és a Kill Bill hősnője, Quentin Tarantino kedvenc színésznője és múzsája úgy lett generációs ikon, hogy közben nem mindig választott jó szerepeket. De amivel betalált, azok a mozitörténet felejhetetlen karakterei lettek.